Hurtig Hjemmeside Ranker Højere I Google

Nørderier – Det er os!

Her sidste nat sad vi og eksperimenterede – som vi så tit gør, denne gang med loadhastigheder!

Vi forsøger nemlig at toptune hjemmesider så de loader så hurtigt som muligt, så brugeren ikke skal sidde og vente på sine resultater. Det er nemlig sådan at 40% af alle potentielle besøgende smutter videre hvis de skal vente i mere end tre sekunder.

Og max. tre sekunders loadtid på en hjemmeside er faktisk stadig sjældent! Det kan sagtens lade sig gøre at komme længere ned, men det kommer ikke af sig selv!

WWW = World Wide Wait!

Amazon har lavet A/B tests på KONVERTERINGER (Ikke bare load) og resultatet var at antallet af konverteringer falder med 1% hvert 100ms. Dvs. 10% i sekundet.

Wallmart har lavet den samme undersøgelse og fik samme resultat:

walmart

HTTP og HTTPS

Vores teori var at hvis nu hjemmesiden som standard var hostet som HTTPS i stedet for HTTP slap vi for en 301 redirect som varer ca. 150ms. På vores test side ville det svare til en 10% besparelse i loadtid.

Folk gider nemlig ikke at skrive http eller https foran deres hjemmeside og de fleste hjemmesider idag er stadig som default hosted som http – hvilket giver en redirect forsinkelse fordi de SKAL dirigeres over på HTTPS versionen.

Vi har en lille testside som er en standard blog med billeder og artikler som de fleste andre blogs. Den hedder TrinitySisters.net.

Vi indsatte dette stykke kode i .htacces filen for hjemmesiden (tak til Gigahost!):

<IfModule mod_headers.c>
Header set Strict-Transport-Security “max-age=10886400; includeSubDomains;preload”
</IfModule>

Her er et gennemsnitligt testresultat før vi gik i gang:

TrinSisBeforeOpt 600x495 1

Og efter:

TrinSisAfterOpt 600x495 1

Vi har selvfølgelig kørt op mod hundrede tests for at have noget godt materiale og disse to resultater er gennemsnitlige for hhv HTTP og HTTPS.

Vores dårligste testresultat var en 8% forbedring og vores bedste var på 12%. Billederne ovenfor er vores allersidste før og efter test og viser en forbedring på 11.5% – hvilket vi absolut tager med!

Gigahost er ved at udvikle en løsning så vi kan vælge fra kontrolpanelet i stedet for at indsætte kode i .htaccess.