DMCA Copy Right

Det har sine helt klare fordele at være medejer af et internationalt incassofirma. Det er vi ikke fordi vi har problemer med at inddrive gæld! Tvært i mod. I de 20 år vi har drevet forretning har vi ikke haf en eneste dårlig betaler. Og INGEN har været langsomme til at betale. Vi har KUN haft gode kunder!

Dette formiddable inkassofirma bærer det umisforståelige navn: DontFuckWithDaddy.com!

Men nu kører vi så den her lille gamer kanal på Facebook og YouTube, hvor vi streamer  lidt en gang i mellem, når vi skal slappe af fra hjemesiderne.

Er der noget der har skræmt YouTube, så er det copyright lovgivningen som både i EU og USA er særdeles hård. Den er så hård så Google (og YouTube) har uforholdsmæssig stor respekt for de milliard bøder de har fået.

Desværre betyder det også at ALLE kan anmelde ALLE på YouTube. Der er absolut ingen problemer i at anmelde en konkurrents video, hvis man ønsker at skade ham. YouTube piller den anmeldte video ned 10 sekunder efter at den er anmeldt som overtræder af copyrightloven. De vil simpelthen ikke tage nogen chancer, selvom de i deres betingelser skriver at de er ansvarsfrie.

Der var så to personer der havde anmeldt to af disse streams for at overtræde copyright loven. Den ene var fra Japan. Den anden fra USA. Det var ikke engang deres rettigheder de mente var overtrådt. Nej, det var spilfabrikantens rettigheder der skulle være overtrådt. De som havde udviklet spillet der blev streamet.

Så man kan jo spørge sig selv hvorfor i alverden de tog sig den ulejlighed at anmelde mine streams på vegne af trediepart. Måske var de i god tro. Måske var de bare nævenyttige. Begge havde hjemmesider i spil branchen.

Dagen efter afsendelsen af disse dokumenter meddeler YouTube os stilfærdigt, at ophavsretskravet på den ene video er bortfaldet. Der skulle gå næsten tre uger inden det andet også bortfaldt. Men det kom og begge strikes blev anulleret. Tror blot den sidste var lidt længe om at checke sin mail!

Pakunoda

Her ses udgangspunktet som er en meddelelse fra YouTube om en copyright strike og mail adressen på hvem der har anmeldt videoen.

Det er jo ret træls fordi på YouTube bliver ens kanal LUKKET når man har tre strikes. Og her var så to! Det var for tæt på grænsen til at jeg turde lade være med at gøre noget. 2 ud af 3 klip var røget! Et klip mere og de vil lukke fire års arbejde  uden videre.

 

Men jeg fik så udarbejdet nogle dokumenter baseret på Amerikansk og Japansk Copyright lov som faktisk er den samme. Udgangspunktet for sagen er at synderen har anmeldt videoen i ond tro, hvorfor der så er mulighed for at forfølge anmelderen.

Meddelelsen der indeholder reference til lovgivningen kan ses her.

Den onde tro blev etableret ud fra spilfabrikantens egne regler der siger at det må man faktisk gerne (det er jo gratis reklame for spillet) og deres regler er her og her.

Udover det blev der vedlagt en udførlig beskrivelse af DontFuckWithDaddy’s arbejdsområde som kan læses her.

Og slutteligen blev der vedlagt en faktura med et anseeligt påkrav som kan ses her. Formålet var selvfølgelig at minde synderen om at sagen kunne vende til hans ulempe og gå hen og blive ret dyr.