10 Steps til at få din egen blog!

Lav Din Egen Blog

Hvordan laver man en blog?

Hvis du vil lave en billig blog eller lære hvordan man starter en blog, måske endda din egen blog, så læs videre her og få en masse tips til hvordan du gør!

 

Det er blevet ret almindeligt at lave sin egen blog. Flere og flere mennesker opbygger deres egen blog og mange laver endda penge på det og det er da også en drømme tilværelse at være sin egen arbejdsgiver og pase sine egne arbejdstider.

Hvad er en blog?

En blog er en variation af en hjemmeside hvor du kan være kreativ og udfolde dig med artikler og billeder. Du kan skrive om dit liv, dine følelser, din mad, dit arbejde, dine husdyr, dine hobbier, dine fritidsinteresser…

Der er næsten ingen grænser. Folk vil underholdes. Folk vil gerne finde ligesindede. Mennesker vil finde stof der fylder alle de tomme huller inden i, uanset om det er viden de hungrer efter eller det er følelser der skal mærkes eller behov der skal fyldes.

Der er også ret nemt at installere WordPress, finde et tema og så bare skrive der ud a’. Lav en blog sådan her:

  1. Du skal have et (eller flere) emner at skrive om.
  2. Du skal finde et navn til din blog.
  3. Du skal finde en lynhurtig host.
  4. Du skal installere WordPress og et tema.
  5. Du skal lave en mailliste.
  6. Du skal skrive som ind i en brændende djævels hede hule!
  7. Du skal lave noget søgemaskine optimering.
  8. Du skal markedsføre din blog for der sker absolut INTET hvis du ikke gør noget.
  9. Tjen penge på din blog.
  10. Gå til pkt. 6!

1. Hvordan du finder et emne at skrive om.

influencer 4081842 640

Uanset hvad folk siger er det ikke ligegyldigt hvad du vælger. Der er to ting der skal gå op i en højere enhed.

A. Du skal skrive om noget du brænder for, fordi det er den ild folk derude kan mærke og det er den måde de connecter med dig på. Når de kan mærke, at du brænder for det du skriver om, rammer du dine rigtige læsere og de vil omgående have tillid til dig og du kommer lettere til at fremstå som en autoritet.

B. Du skal også helst skrive om noget folk kan bruge eller gerne vil læse. Det indebærer at finde de ord som folk søger på.

Så du skal med andre ord finde en kombination af det du brænder for og en målgruppe der kan fyres op under!

2. Du skal finde et godt navn til din blog.

traffic signs 798176 640

Hvad med en akupunktur blog der hedder Punkt og Prikke? Eller en jura blog der hedder Fup og Svindel? Karmakontoret.dk? KysMigForHulen.dk? HvadVenterDuPaa.dk?

Navnet i sig selv betyder ikke så meget som det har gjort. For ti år siden var det fordelagtigt at indlægge et par søgeord i hjemmeside URL’en. F.eks. MindfulnessAndMeditation.com.

Men husk at det skal vække tillid!

I dag betyder det ikke så meget hvad din hjemmeside skal hedde. Det er indholdet på siden og al den omtale du får fra andre sider (backlinks) der tæller.

MEN et opsigtsvækkende navn er bestemt ikke uinteressant.

Hvis alt andet kikser kan du tage udgangspunkt i dit navn.

Eller du kan bruge denne online service: LeanDomainSearch eller BustaName.com

Når  du har fundet dit navn så check om det har været live før her: Way Back Machine.

Det er godt at vide om det har været misrøgtet og om Google har haft et horn i siden på det tidligere. Det tager nemlig Google lang tid at glemme gammel nag!

Check også om der er en masse spammy backlinks på domænet her: Ahrefs.

Spammy links kan disavowes i Google, men der er lidt ekstra arbejde.

Det kan selvfølgelig være at du finder et godt navn der har en god historik og gode backlinks og dermed en høj page rank (som du også kan checke på ahrefs).

Så får du lidt gratis starthjælp der!

3. Find en super hurtig host.

pexels christina morillo 1181316 scaled

Hastighed er altafgørende i dag. Det er en kritisk ranking faktor! Hvis din side er langsom mener Google at det bliver en dårlig oplevelse for brugerne og det er ikke helt forkert. Vi har ikke mange sekunders tålmodighed når det kommer til at vente på en hjemmeside.

Vi har testet næsten alle hostingfirmaer i Danmark og der er kun to der ligger i den gode ende. Altså toppen af eliten. Det er slet ikke de store firmaer der bruger mange penge på annoncer.

Det er faktisk to små firmaer.

Første pladsen går ubetinget til Nordicway.dk, men de er skarpt forfulgt af Webhosting.dk!

Det er de eneste to firmaer i Danmark der uden at blinke kan lever op til at hoste en hjemmeside der lever op til Googles krav om hastighed.

Og de koster det samme som alle de andre.

4. Installer WordPress og et godt tema.

wordpress 923188 640

Det er det nemmest af de fem punkter. Download WordPress fra WordPress.org og upload til din host. Hvis du skal bruge et tema så lad for Guds (eller din egen) skyld være med at købe temaer på themeforest eller lignende steder. Det bliver for besværligt og det bliver for dyrt.

Brug enten et gratis tema som Ashe eller find et I WordPress når du får den startet op. Du kan også bruge en lille sum penge på at købe DIVI og investere en uge i at lære den at kende. DIVI vil gøre alt lettere på lang sigt selv om du skal bruge tid i starten på at lære temaet at kende.

Denne blog er lavet i DIVI. DIVI kan alt! Læs mere om DIVI her.

5. Lav en mailliste

email 6370595 640

Du kan starte med at installere MailPoet så du kan få folk til at signe op til dit nyhedsbrev. Der kan du have op til 2000 mails registreret gratis. Derefter skal du have noget der kan noget mere og der er lidt arbejde i at flytte mails fra et system til et andet.

Du kan også signe op til en online mailliste. Dem er der mange af men de koster alle sammen penge. De kan allesammen fås for en lav sum penge i starten og så kan du tilkøbe funktionalitet efterhånden som du får flere subscribere.

Vi har brugt Imnica Mail. De er billige, men design af mail serier er lidt omstændeligt hos dem. Der er GetResponse.com, Aweber.com, MailChimp og vi skal lige huske OHWO.com som er et 7$ om måneden system der fungerer temmeligt godt. Her får du al funktionalitet fra starten og skal kun opgradere når du rammer nogle højere mail grænser. Meget fornuftigt bygget op så folk der endnu ikke tjener penge også kan være med.

Vi bruger MaianResponder.com som koster et engangsbeløb på 500 kr. og kan installeres i et underbibliotek under din hjemmeside. Der er der så også en del arbejde med og er du ikke særlig teknisk anlagt, skal du ikke vælge Maian. Tag MailPoet i stedet.

6. Så skal du til at skrive!

wordpress 265132 640

At skrive er en blanding af disciplin og inspiration. Hvis inspirationen ikke er til stede, så brug disciplinen og opdag at så kommer inspirationen!

Regelmæssighed er vigtig! Bestem dig for hvor tit/hvilke dage du vil udgive nye artikler.

Billeder kan du finde på Pexels.com eller Pixabay.com. Og der er flere andre, men du kommer langt med disse to. Pas på med at bruge Google til at finde gratis billeder!!! Det er de ikke så gode til.

 7. Søgemaskineoptimering.

structure 620304 640

Nu skal du lave søgeordsanalyse. Det kan du gøre ved at signe op til en Google Ads konto og bruger deres online søgeordsværktøj. Det er gratis.

Du skal finde søgeord der passer til din tekst. Søgeord der ikke har for stor konkurrence samtidig med at de stadig har en anstændig søgevolumen.

Søgeord med lav konkurrence er lettere at ranke højt på, men giver færre besøgende. Derfor kan det være at du skal lave flere artikler over andre søgeord for at få trafik nok.

Så kigger du på hvor du kan flette dine søgeord ind i din tekst på en naturlig måde.

Du kan også bytte rundt på punkt 6 og punkt 7 så du har søgeordene inden du går i gang med at skrive, men risikoen er, at du kommer til at skrive artikler til søgemaskinerne i stedet for til dine læsere!

8. Markedsføring af din blog.

pexels jose francisco fernandez saura 802024 2

Det handler MEGET om at skabe trafik til din blog og det vil du skulle bruge en alt for stor del af din tid til i begyndelsen. Men der er ingen vej uden om. Du kan får trafik ved at søgeordsoptimere. Du kan få en del mere ved at bruge sociale medier og du kan få mest ved at bruge Google Ads. Men Google Ads er dyrt og kan ikke altid betale sig. Derfor er der mange der brænder fingrende på det.

Det er heller ikke nogen dårlig ide at få gratis trafikken til at virke først. Så er det nemmere at få en retning på AdWords så du ikke spilder så mange penge på annoncer.

Sign up til en Pinterest konto eller lav en Facebook gruppe/side hvor du kan samle folk sammen over tid og poste dine artikler. Regelmæssig posting er et must.

For nogle kan Twitter være et godt sted at poste.

Måske du skal bruge en Instagram konto?

Instagram og Pinterest taler til flotte billeder og kan du finde de rigtige billeder, kan du også tiltrække læsere.

Og så skal dit email kartotek jo også være aktivt i at få besøgende til din side.

9. Tjen penge på din blog!

pexels moose photos 1037914

Hvis du vil tjene penge på din blog er der flere muligheder.

Du kan skrive artikler der omhandler eller relaterer til et produkt. Eller du kan finde et produkt der passer til din artikel.

Produkter kan du finde ved at signe op til steder som ShareaSale.com, ClickBank.com CJ.com eller andre der tilbyder digitale produkter.

Du kan signe op til en AdSense konto og vise annoncer, men der skal 30.000 besøgende forbi om dagen før det laver penge af betydning. Og måske reklamer også svækker tilliden til din blog?

Du kan også sælge dine egne produkter. Kurser, coaching, ebøger osv.

Under punkt 3 kan du se hvordan jeg har brugt et affiliate link til WebHosting.dk og under punkt 4 er der et affiliate link til DIVI. Hvis nogen skal bruge hosting og køber via det link får jeg en lille slat penge.

Linket er kun en demonstration fordi folk der læser denne artikel ikke er nået til at købe hosting endnu og derfor ville jeg kunne sælge mere ved, at lave en anden artikel der udelukkende handler om valg af hosting og målrette den mod folk der aktivt leder efter en god host.

10. Herfra går du så i gang med din næste artikel.

duisburg 4158911 640

Det er et loop fra pkt. 6 til pkt. 10!

Der er ikke megen hvilen på laurbærrene i den første tid. Det er et fuldtidsarbejde at bestyre og udvikle sin egen blog og for mange mennesker er det en fordel at være to, eller i det mindste at have en accountability partner.

Når du kommer længere hen og bloggen begynder at tjene mange penge bør du overveje at udlicitere SEO og marketing og måske nogle af skriverierne. På den måde kan du bedre finde tid til at være kreativ og at udvikle bloggen til nye højder.

Sådan starter man en blog! (En variation over søgetermen: hvordan starter man en blog).

Når du så er kommet godt i gang med din blog, skal vi kigge på sikkerhed, caching og strategi, men det er en anden historie som vi vender tilbage til senere.

 

Søgeord til denne artikel fundet med Google Ads søgeordsværktøj:

billig blog: 10 – 100 søgninger/md. Høj konkurrence.
hvad er en blog: 100 – 1000 søgninger/md.  Lav konkurrence.
hvordan laver man en blog: 100 – 1000 søgninger/md. Middel konkurrence.
hvordan starter man en blog: 100 – 1000 søgninger/md. Lav konkurrence.
lav en blog: 100 – 1000 søgninger/md. Lav konkurrence.
Lav din egen blog: 10-100 søgninger/md. Medium konkurrence.