At være Introvert på arbejdsmarkedet.

At finde et godt arbejde og starte en god karriere for introverte er ikke helt så let som for en extrovert, men det kan lade sig gøre! 

Denne artikel kan hjælpe dig med at afgøre, om du er introvert, ekstrovert eller måske endda ambivert. Vi vil se på kendetegnene og kvaliteterne hos alle typerne, og vi vil kigge på, hvilke job der kunne være gode for introverte. Til sidst i artiklen vil vi se på om Blogging kunne være interessant. 

Samfundet er skabt af udadvendte, for udadvendte!

At være indadvendt i et udadvendt samfund er ikke altid let. Det er faktisk meget sværere at finde et passende og godt job for en introvert end for en udadvendt. Bare spørg mig! Jeg har været i den situation hele mit liv. 

En af de virkelig gode ting ved Covid-pandemien er, at mange udadvendte ledere har fået øjnene lukket mere op for de introverte menneskers kvaliteter. Da virksomhederne lukkede ned, og folk begyndte at arbejde fra hjemmet, var det os stille eksistenser i stand til at brilliere. Mange ledere troede, at deres mest udadvendte mennesker var de bedste, og at de havde facitlisten med kvaliteter og egenskaber, der var de bedste.

Men udadvendte havde svært ved at arbejde hjemmefra, mens introverte virkelig tog over! Mange ledere over hele verden måtte ændre deres syn på de ‘stille’, der aldrig rigtigt gjorde noget ud af sig selv. De var nu mere produktive end de udadvendte, der ikke følte sig trygge ved at arbejde hjemmefra.

Richard Etienne, en Surrey-baseret branding-ekspert, der holder foredrag om introverte på arbejdsmarkedet, siger:

“Mens udadvendte personer hyldes for at være udadvendte, handlingsorienterede og entusiastiske, bidrager introverte med analytiske tanker og empati. Under pandemien blev disse færdigheder ret hurtigt utroligt eftertragtede. Introverte er pålidelige; folk, der tager ét projekt ad gangen og gør det grundigt. De er gode til at tænke dybt og skabe personlige forbindelser. Det var virkelig vigtigt i den periode, hvor virksomheder forsøgte at holde på kunderne.”

Indadvendte personer blev pludselig de personer, der knyttede sig til klienterne og holdt dem om bord ved at lytte til, hvad de ville. Vi reddede faktisk en masse virksomheder ved at blive ved med at dreje hjulene! Og mange ledere blev opmærksomme på de tavse eksistenser, der reddede dem med deres lytteevner.

Er du indadvendt eller udadvendt?

Det er meget nemt at vide, om du er introvert eller udadvendt. Stil bare dig selv et enkelt spørgsmål – svaret vil fortælle, om du er indadvendt eller udadvendt.

Spørg dig selv: Hvordan genoplader jeg?

 • Lader man ’batterierne’ op ved at være alene eller sammen med kun én eller ganske få og have dybe snakke, er man indadvendt.
 • Hvis du genoplader dine batterier ved at være sammen med store folkemængder, er du udadvendt.
 • Hvis dine batterier er drænede i store menneskemængder eller grupper, er du en indadvendt.
 • Hvis dine batterier drænes i små grupper eller ved at være alene, er du en udadvendt.

Sådan er definitionen ifølge C. G. Jung.

Personligt har jeg ikke brug for en test til at afgøre min grad af introversion eller ekstroversion. Jeg levede størstedelen af mit liv i min egen verden, og da jeg var omkring 30 år gammel, lærte jeg gradvist at blive mere ekstrovert. Jeg var ekstremt indadvendt. Så indadvendt at jeg var umulig at føre en samtale med. Jeg besvarede stort set kun spørgsmål med et Ja eller Nej og startede aldrig en konversation selv.

På et tidspunkt indså jeg, at jeg det kunne være fornuftigt at udvikle mine kommunikationsevner og blive bedre til at interagere med andre mennesker. Jeg vidste, at mit mønster med at trække mig tilbage og undgå kontakt med andre var noget, jeg skulle arbejde med. Jeg var 99% introvert som barn, men efter at have lært nogle kommunikationsevner og øget min selvtillid, blev jeg gradvist mere ekstrovert, hvilket var gavnligt for mig.

Introversion og ekstroversion er variable størrelser, og nogle mennesker kan være 90% introverte eller 65% ekstroverte osv. Der er mange tests tilgængelige for at bestemme ens grad af introversion eller ekstroversion.

Myers-Briggs Type Indicator-testen kan sige, om du er introvert eller ekstrovert.

Testen undersøger en persons præferencer inden for fire vigtige områder:

 • Energihåndtering og -modtagelse: Ekstrovert (E) eller introvert (I)
 • Informationsindsamling: Orienterer du dig ud fra observation (S) eller intuition (N)?
 • Beslutningstagning: Foretrækker du tænkning (T) eller følelser (F)?
 • Tilgang til omverdenen: Er du mere til dømmende (J) eller opfattende (P)?

Jeg har prøvet testen flere gange, og jeg får ikke helt de samme resultater hver gang. Men generelt giver den et godt billede. I hvert fald i forhold til en samtale med en interviewer i forbindelse med en jobsamtale, hvor du ansøger om et nyt job.

Introvert-Extrovert-Ambivert

Er det muligt at være en introvert sælger?

En ting, der altid har plaget mig, er, at salg og markedsføring er for udadvendte mennesker, og jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle sælge noget, fordi jeg var introvert og ikke kunne tale om et emne i ret lang tid af gangen.

Jeg så alle disse udadvendte sælgere være i stand til at tale i timevis og sælge deres ting. Og jeg var lidt depri, fordi jeg virkelig ønskede at kunne sælge.

Så fik jeg et deltidsjob som IT-supporter i en NGO, der hjælper mennesker i Afrika og andre fattige lande. Et dejligt job for en introvert! Jeg var den eneste IT-supporter, og det var let. Folk bad mig om hjælp, hvis de havde et computer- eller telefonproblem, og jeg løste det.

Det var faktisk i et callcenter med kun 8-10 unge mennesker, der ringede til folk. Rummet havde god akustik, og der var ikke meget støj, hvilket passede mig fint.

De havde også 2 supervisors. Virkelig dygtige og sjove mennesker, og de var ansvarlige for supporttelefonen. Telefonen vores kunder brugte, hvis de havde problemer. Supervisorerne forsøgte at undgå det, men de var nødt til at svare, når folk ringede. Jeg forstod dem sådan set godt. Support var ikke rigtig deres job.

De brugte enhver undskyldning for at bede mig om at passe telefonen, mens de gik til frokost, rygepause eller toilettet. Og meget ofte var de væk i ret lang tid.

I begyndelsen havde jeg ingen anelse om, hvad jeg skulle tale med kunderne om, når de ringede. Så jeg lyttede bare, og hvis jeg ikke kunne hjælpe dem, fik jeg deres nummer og lovede at ringe tilbage, når jeg fandt en løsning.

Det tog ikke lang tid at lære. Mange kunder havde de samme eller lignende spørgsmål, så det var faktisk ret let.

Mange kunder ringede, fordi de ville opsige deres abonnement, og i begyndelsen opsagde jeg det bare for dem. Men på et tidspunkt fik jeg en idé. Jeg begyndte at spørge, hvorfor de ville opsige deres aftale. Og mange af dem fortalte mig, at de ikke havde råd til at fortsætte.

Så jeg fortalte dem, at det var helt i orden, og at jeg fuldt ud forstod det. Og så tilføjede jeg en lille ting. Jeg sagde noget i retning af: “Jeg ved, at det er vigtigt at tjene til livets ophold. Det er en forudsætning for at kunne hjælpe andre. Hvad hvis vi halverede dit bidrag? Ville det have betydning for dig?”

Og jeg blev overrasket som aldrig før. Temmelig mange sagde JA! Det betød, at jeg gjorde vores ‘tab’ mindre! Og vi havde stadig kunden ombord!

Andre af kunderne var sure, fordi de havde indgået en aftale med os. De ville betale bidrage, men krævede at vi ALDRIG ringede til dem igen for at forsøge at opgradere deres aftale! Men vi kunne ikke rigtigt, administrere NO CALLING-listen på det tidspunkt, så jeg fik nogle sure kunder i telefonen, når phonerne ind i mellem ramte sådan en kunde.

Jeg vidste, at det ikke var min skyld de var sure, så det var ikke så svært at være neutral og jeg sagde noget i retning af: “Hvis jeg var i dine sko, og nogen brød et løfte, de havde givet mig, ville jeg da også være rasende!”

SURPRISE! Ved at udtrykke forståelse og medfølelse blev disse kunder nogle af vores bedste og mest bidragende kunder, og i stedet for at forlade os, blev de og fortsatte med at betale!

Så jeg solgte vores produkter primært ved at lytte! Jeg indså, at jeg var i stand til at skabe tillid på få sekunder blot ved at lytte og udtrykke medfølelse og forståelse. Jeg var en introvert sælger! Og det fungerede så godt, at kunderne specifikt bad om mig, hvis jeg lige ikke var den, der svarede telefonen.

Og det mest mærkelige var, at mange af dem ønskede at betale endnu mere! Jeg behøvede ikke engang at bede om det. Mange af dem foreslog selv at betale mere!

Denne slags succes åbnede mig lidt mere. Jeg blev mere selvsikker, og jeg opdagede, hvor meget jeg virkelig elsker at tale med mennesker, på to mands hånd.

Egenskaberne hos en introvert

Ifølge Rhonda Goshine, senior organisatorisk udviklingskonsulent hos Houston Methodist – der selv er introvert, har introverte personer en styrke i:

 • At være opmærksomme, aktive lyttere
 • At læse mennesker og opfange nonverbale signaler
 • At tænke kritisk og eftertænksomt
 • At udstråle autenticitet i sociale interaktioner

Som introverte er vi gode til at ‘læse stemningen’ i et rum. Vi er gode til at indsamle og organisere information. Opmærksom lytning får folk til at føle sig set og hørt, hvilket får dem til at føle sig værdsatte.

Som introverte genoplader vi os enten alene eller i meget små grupper og taler ofte om dybe emner.

Introverte har tendens til at bebrejde sig selv, mens ekstroverte har tendens til at bebrejde andre. Jeg vil lige tilføje, at ingen af ​​disse tilgange er en god idé! Lad være med at bebrejde nogen som helst!

At være introvert er stort set det samme som at være meget følsom. Vi bemærker detaljer. Så jeg vil gerne tilføje nogle ting til Rhondas liste for at få et mere komplet syn:

Empati
Lytning
Kreativitet
Analytisk tænkning
Fokus på detaljer
Opbygning af relationer – især en ad gangen.
Tilpasningsdygtighed
Selvstændig
Reserveret
Eftertænksom
Dyb tænker – søger ofte efter mening
Stille
Introspektiv
God til planlægning. Mindre god til udførelse.
Foretrækker alenetid
Selvbevidst
Reflekterende
Ikke meget social interaktion
Følsom over for negativitet, kritik og konflikt
Bryder sig ikke om small talk
Bedre til at skrive end at tale
Lærer gennem observation
Finder de rigtige argumenter efter diskussionen er slut.

Baseret på dette kan vi søge efter gode job til introverte.

Jobs-for-introverte

Introverte bliver ofte misforstået

På grund af måden, samfundet er struktureret på, antager vi, at succes kun er for ekstroverte.

Ekstroverte er mere grundige. Når de lærer nye ting, tager det tid, fordi de vil sikre sig, at de har forstået det korrekt. Dette kan være en udfordring for en ekstrovert, der ønsker at tingene skal gå hurtigere.

Ekstroverte viser ofte mere entusiasme. Introverte gør ikke – hvilket ikke betyder, at de ikke er begejstrede. De udtrykker det bare mere stille i overensstemmelse med deres natur. Så ekstroverte kan nemt tro, at introverte ikke er interesserede eller ikke forstår, hvad der foregår.

Vi bliver ofte kaldt generte. Men vi er bare stille! Ikke mærkelige. Vi hader ikke mennesker. Vi føler os bare ikke komfortable i store menneskemængder. Det er sandsynligvis et kontrolproblem for mig 🙂

Introverte føler sig ofte tryggeste derhjemme. Vi har brug for at vide, hvor toilettet er, og hvornår vi skal tage hjem. Vi har brug for at være fortrolige med vores omgivelser.

Fester kan være sjove. Bare ikke hele natten. Efter en time eller deromkring har jeg fået nok og vil gerne hjem. Hjem til min intro-kat, der kender mig.

Kan introverte være gode ledere?

JA! Enhver kan være en god leder, hvis han er villig til at lære! Nogle er født som gode ledere. Andre lærer undervejs. Men den vigtigste kvalifikation for at være en god leder er evnen til at lære! En karriere som leder kunne nemt vise sig at være en god karriere for introverte.

Jeg tror, at verden generelt tror, at man skal være en ekstrovert for at blive en stor leder. Dette skyldes mest af alt, at det er ekstroverte, der viser sig først på scenen, og de introverte har ikke hastværk. Det er ikke en konkurrence for dem, som det er for en ekstrovert. Ekstroverte er mere tilbøjelige til at finde rampelyset end introverte som holder sig mere i baggrunden, så vi ser dem ikke så meget som de ekstroverte.

Kan introverte lære at være ekstroverte eller omvendt?

Når det kommer til at ændre ens introverte eller ekstroverte natur, er det en beslutning, som vi tager (ubevidst) tidligt i vores liv, og det er ikke 100% fastlåst, men det er tæt på. Det kan være svært at ændre denne beslutning, da det er en livslang vane.

Som introvert fandt jeg det sundt at udfordre mig selv indimellem og udfordre mig selv til at være lidt mere ekstrovert i visse situationer. Med tiden blev jeg lidt mere ekstrovert, men fundamentalt er jeg stadig introvert.

Jeg tror på balance, fordi jeg har erkendt, at kærlighed ikke kan eksistere i ekstremer. Ekstremister er ofte meget mere hadefulde end afbalancerede mennesker. Så jeg tror virkelig, at balance er vigtig. Det er derfor, jeg udfordrede mig selv til at blive mere ekstrovert.

Nu er jeg i en position, hvor jeg mere frit kan tale, hvis jeg har brug for det, og hvis jeg vælger det, kan jeg også bare tie stille. Jeg er mere fri, fordi jeg har flere valgmuligheder.

Hvad betyder det at være ambivert?

Jeg blev chokeret for mange år siden, da jeg hørte denne term. Jeg vidste, at balance var en god ting, og dette ord udstrålede jo nærmest balance.

Faktisk går dette også tilbage til C. G. Jung, og det vidste jeg ikke engang! Men selvfølgelig, hvis der er en ende af skalaen der er for ekstroverte og en anden fort introverte, så skal der også være noget i midten. Dette er de ambiverte.

Ambiverte har træk fra begge sider. Det kan være svært at bestemme, om deres motivation er intern eller ekstern. Eller begge dele. De kan gå til en fest og overleve, eller de kan blive hjemme alene og overleve det også.

Her bliver jeg lidt af en forræder for introverterne. Fordi jeg tror på balance. Jeg er ikke ambivert. Men jeg har bevæget lidt hen imod at være ambivert. Ikke i balance endnu. Men jeg har fået et nyt ideal. Et nyt mål.

Min teori om, hvordan jeg blev en introvert

Jeg tror, at universet er styret af en form for balance. Jeg kalder det ofte for balance-loven. Det er som at tage en pind og rode rundt i en myretue. Myrerne vil blot genopbygge deres hjem.

Kig på Tjernobyl. En atomulykke ødelagde en by og alt inden for en radius på 30 kilometer blev påvirket. Men om tusind år vil betonen være nedbrudt, omdannet til støv og naturen vil dække alt.

Alt i denne verden er opdelt, og naturens lov søger at afbalancere disse opdelinger.

Hvis du kigger på din mor og far, er der en stor chance for, at den ene er introvert og den anden er ekstrovert, selvom det ikke altid er tilfældet. Jeg har nemlig været i et forhold med en introvert pige. Men de fleste forhold er polariseret på denne måde.

To introverte lever i harmoni og udfordrer ikke rigtig hinanden.

To ekstroverte kan være eksplosive, og de kæmper ofte meget.

Men normalt møder introvert og ekstrovert hinanden, og vi får en chance for at se verden fra det modsatte perspektiv. Det er de mest lærerige forhold.

Det første barn vil ofte have samme type som faderen. Og på den måde er der en polarisering til moderen. Meget tidligt i vores liv træffer vi en beslutning. Det er sandsynligvis en af de første beslutninger, vi træffer. Vi beslutter os for at være introverte eller ekstroverte ud fra, hvad der giver os mest af det, vi vil have. Mors kærlighed og opmærksomhed.

Det næste barn, der bliver født ind i den familie, vil ofte have samme personlighedstype som moderen, og det vil skifte mellem alle søskende. Jeg har seks søskende, og vi skifter perfekt. Bortset fra nummer 7. Hun er et sted i midten.

Jeg var kun halvandet år, da min bror blev født, og to og et halvt år, da min søster kom, så jeg blev lidt skubbet væk for at give plads til de mindre. Og efter seks søskende følte jeg mig ensom. Jeg følte ikke, at jeg hørte til nogen steder. Jeg flyttede hjemmefra, da jeg var 14, men mødet med den store verden gjorde det kun værre. Jeg følte ikke, at jeg havde en plads nogen steder.

Det er den slags børn, der normalt bliver kriminelel for at få lidt opmærksomhed. Men en ting, min mor lykkedes med at indprente i os alle, var høje standarder. Hun sagde det aldrig, men hendes opførsel krævede altid ærlighed. Det var kun få år, før min mor døde, at jeg indså, at hun aldrig i sit liv havde fortalt en løgn. Sandheden var naturlig top prioritet for hende.

Det var det, der holdt mig på sporet.

Som teenager tror jeg, at jeg talte mindre end 100 ord i skolen og på arbejdet. Selvfølgelig kunne jeg tale, men kun i nære venskaber. Hvis nogen spurgte mig om noget, svarede jeg normalt kun med enstavelsesord. Ja eller nej!

Jeg var 19, da jeg mødte min første kæreste. Det var den introverte, jeg nævnte før. Vi var begge to sårede børn. Men vi voksede sammen, og vi blev begge mere egnet til verden.

Langsomt.

Line

Hvad med de gode karrierer for introverte?

Ja! Troede du aldrig, du ville spørge! At finde gode karrierer for introverte eller få nogle jobideer for introverte starter her. Mange af disse job er job, jeg har haft. Nogle af dem er for personer, der er meget introverte. Nogle er for introverte, der kan håndtere nogle få andre mennesker i mindre målte mængder.

Der er TO ting, du virkelig vil være opmærksom på.

 • Din passion
 • Dine færdigheder

Meget ofte viser det sig, at dine færdigheder faktisk ER din passion. Om det er det samme for dig eller ej, betyder ikke noget. Det vigtige er at finde din passion og dine færdigheder. Jeg tror oprigtigt, at vi alle er født med en række færdigheder, et talent, som vi er her for at udvikle. Dette er hele formål med vores liv! Og hvis vi afviger fra dette, bliver vi ulykkelige eller måske endda deprimerede. Vi mister vores retning, og vi kan ikke finde mening.

At blive distraheret fra dine færdigheder er let. De fleste mennesker gør det faktisk. Simpelthen fordi at tjene penge har prioritet. Jeg har heller ikke altid arbejdet med min passion og mine færdigheder.

Når du bliver opmærksom på din passion og dine færdigheder, er du på vej til lykken! Men undervejs har du brug for et job for at overleve. Men lad ikke dette job suge dig ind. Arbejd på dine færdigheder og mærk din passion. Hver dag. Selv hvis det kun er få minutter.

Mit forslag til karrierer for introverte og job for introverte er:

Regnskab eller bogføring

Mange revisorer er introverte, fordi de kan blive på kontoret hele dagen og kun tale med folk i telefonen. Det ville jeg ikke. Faktisk har jeg arbejdet som revisor i kort tid. Dengang elskede jeg nørdede tal. Nu kan jeg ikke holde dem ud.

 

Oversættelse

For kun få dage siden fik jeg en overraskelse. Jeg bor i et kompleks med 75 huse, så jeg kender ikke alle lige godt. Jeg stødte ind i en person, jeg aldrig havde talt med (udover at sige hej), og hun fortalte mig, at hun var oversætter, havde oversat 150 bøger (spansk-dansk) og tjente en god ekstra indkomst på at oversætte bøger.

 

Ghostwriting

Hvis du kan lide at skrive artikler eller endda bøger, kan du overveje ghostwriting. Jeg har ikke selv lavet ghostwriting, så her er en artikel fra Emma, der har.

 

Affiliate marketing

Find nogle produkter på ClickBank eller Shareasale. Opret en hjemmeside. Opret en e-mail-liste og lær nogle markedsføringstaktikker. CreateAndGo kan hjælpe dig. Og når jeg når til det, vil jeg skrive meget mere om dette også. Jeg anbefaler dog ikke at købe undervisning. Der er materiale nok på Internettet der er gratis. Der er masser af andre muligheder for at starte enkelt og gratis.

 

Softwareudvikler/App-udvikler

Ja! Absolut! Har gjort det meget. De fleste job inden for software udvikling er virkelig for introverte. Jeg arbejdede i denne branche i mange år og kan programmere på 25 forskellige programmeringssprog. Basic var mit første. C# var mit sidste. Med 23 imellem. Et af de mest avancerede programmeringssprog, jeg lærte, var batch-programmering.

Det er fra DOS-tiden, men det lever stadig i Windows PowerShell. Det er utroligt, hvad du kan gøre med batch-programmering. Jeg lavede et batch-program, der downloadede en Bloomberg-aktiehandelsprogram og installere det automatisk på en computer. Registrerede alle ændringer fra før og efter, så installationen kunne gøres automatisk uden at skulle klikke på Enter, enter, OK osv.

Det sidste, som batch-programmet ville gøre, var at sende mig en mail, når programmet var fuldstændigt installeret automatisk på en testcomputer, så jeg kunne teste det og se, om det fungerede. Og hvis det gjorde det, trykkede jeg bare på en knap, og programmet blev distribueret til klienterne. Det tog programmet 15 minutter at gøre, hvad det ville tage en person 5 dage at gøre! Effektivitet!

 

Lastbilchauffør

Har du nogensinde overvejet at blive lastbilchauffør? Især en langdistancechauffør? Jeg havde engang et deltidsjob som langdistancechauffør. Det var fantastisk. Åbne veje. Kun mig og min lastbil. Min last var byggematerialer, og jeg skulle levere dem i andre lande. Lange dejlige ture.

Jeg husker en gang, hvor min chef kørte med mig. Han var en god chef og faktisk min svoger. Lastbilen punkterede TRE gange på den tur, som om den var forbandet. Vi havde kun ÉT reservehjul, så efter den anden og tredje punktering var tvillingehjulene ikke længere tvillinger. De var enlige!

Én punktering kan ske. To inden for 800 kilometer er mistænkeligt. Men tre på 1.500 kilometer er en konspiration!

 

Rengøring

Prøvede det og nød faktisk at gøre rent hos Maersk på havnen om aftenen. Hårdt job, men godt for en introvert. Du møder kun måger og portvagten, når du ankommer og forlader. Måger er fantastiske, indtil de skider på dig fra 100 meter. Jeg har aldrig prøvet det selv, men ved et busstoppested tog en fyr 1,5 meter foran mig et kæmpehit fra en måge, der skulle tømme tarmen på ham.

Andre blev også ramt af den samme lort, om man så må sige, men jeg var ekstremt heldig, fordi jeg så det ske i realtid og ikke blev offer for denne naturlige forbrydelse.

Om natten gik der en tam ræv gå rundt ved port vagtens hus og ledte efter mad. Det var en spændende tid!

 

Online job

Dette kan være at administrere sociale mediekonti, administrere AdWords-konti, grafisk design og online support. Eller mail-support. Du kan prøve at kigge på Fiverr.com for at få en idé. Jeg tror ikke, det er nemt at starte som freelancer på Fiverr. Jeg har aldrig prøvet det. Men måske kan du finde inspiration der.

 

DropShipping

Dette er en af de ting, jeg aldrig har prøvet, men Denise har en meget god artikel om det her.

 

Dealer

Aktiehandel hjemme foran din computer hele dagen, hvor du laver makroanalyse og teknisk analyse hele dagen. Det tager lidt tid at lære, men det er absolut inden for rækkevidde. Bare vær forsigtig. Du kan også tabe penge.

 

Terapeut eller Psykolog

Det kan lyde underligt. Men jeg er terapeut. Jeg vil ikke arbejde som terapeut på fuld tid. Men det fantastiske ved at være terapeut er, at du taler med mennesker en ad gangen. Og det kan de fleste introverte kan klare. I det mindste i en vis tid. For mig var det muligt at genoplade mine batterier, fordi jeg kan lide dybe samtaler på tomandshånd. Men for mig ville det blive for ensformigt, hvis jeg gjorde det i 8 timer om dagen. Men på den anden side ville de fleste job også blive det.

På et tidspunkt startede jeg en lille gruppe for mænd, der løb over 10 uger. Tre timer en eftermiddag om ugen. I den første gruppe var kun tre mænd, men i den tredje sæson voksede den til syv. Nogle introverte kan kun klare en person ad gangen. Mit absolutte begrænsning var faktisk tre. Hvis jeg var i en gruppe med en eller to eller tre andre (fire i alt) kunne jeg klare det. Men fem i alt ville jeg lukke helt ned som en østers, der går i søvn.

Men grupperne voksede langsomt i et tempo, jeg følte mig godt tilpas med. Jeg har stadig den grænse mellem fire og fem, men det er en blødere grænse nu, så selvom jeg stadig er mest komfortabel med grupper på fire i alt, kan jeg nu klare lidt større grupper. Men kun i en begrænset periode! Jeg foretrækker stadig en til en!

Der er forskellige typer terapeuter, men de fleste af dem skal kun forholde sig til én person ad gangen, og de fleste introverte kan klare dette.

 

Privat underviser

Nogle gange underviser jeg i guitar. Men du bør overveje enhver færdighed, du har. Kan jeg sælge det som en privat underviser? Har jeg noget, som andre måske er interesserede i at lære? Jeg tror oprigtigt, at vi alle har mindst én ting, som vi brænder for. Eller i det mindste en ting, som vi kunne være passionerede omkring, hvis vi havde tiden. Spørg dig selv, hvad ville du gøre, hvis penge ikke var en faktor?

 

Musiker

Mange musikere er indadvendte. Men for at kunne optræde på en scene, skal du arbejde lidt på dig selv. Jeg spillede tidligere i et band, og i begyndelsen spillede jeg kun guitar og holdt mig i baggrunden. Men en af de andre sang nogle meget smukke sange, Song For Ireland og Jamie Foyers, og jeg ville virkelig gerne sætte en anden stemme på der. Jeg vidste, jeg kunne gøre det, men jeg havde ikke modet til det.

Indtil en skønne dag.

Jeg var ansvarlig for PA grejet, så denne dag – det var en stille privat fest med 20 mennesker, så det var håndterbart – satte jeg 4 mikrofoner op i stedet for kun 3. Jeg tror, de bemærkede det, men de sagde ikke noget. Jeg traf en beslutning. Jeg ville spille cool, uanset hvad der skete! Og det gjorde jeg! Efter det fortalte de andre fyre i bandet mig, hvor godt det var, så jeg fortsatte og fik lidt mere mod.

Et par måneder senere sang vi alle 25% af sangene hver, og jeg må indrømme, at jeg fandt min indre narcissist! At være i rampelyset i centrum af scenen, mens hele klubben råbte, mens jeg sang Whiskey in the Jar, var ekstremt givende. Psykologisk.

Den dag gjorde jeg noget nyt, der ændrede mig. Jeg vil aldrig glemme det! Har stadig billeder fra begivenheden.

 

Forfatter

Forfatter, ja! Absolut. Men det tager tid. Den gyldne formel på Amazon er 4 bøger om året med 70.000-80.000 ord i hver. Men der er andre steder end Amazon, og nye salgsplatforme dukker sikkert også op. Jeg har et par bøger på Amazon, og det er MEGET klart, at du selv skal have dine egne kunder med der.

Amazon sælger ikke en eneste bog for dig. Medmindre du kører deres annoncer, og selv da er det svært at tjene et overskud. En bog solgt for 10 dollars på Amazon giver dig kun 1-1,5 dollars per bog, FØR du kører annoncer. Så det er ikke meget at køre annoncer for, og så vil du tjene endnu mindre per bog. På Amazon skal du VIRKELIG sælge meget, hvis du vil tjene penge. Jeg vil måske lave et Amazon Ad-kursus i fremtiden!

 

 

Blogging – For introverte!

Min favorit! Jeg er introvert, og jeg ELSKER at skrive. Jeg har ingen idé om, hvor meget jeg har forurenet internettet med mine skriverier. Men det er betydeligt. Jeg har skrevet artikler til en masse dating-sites. Seks faktisk. Jeg har skrevet hundredvis af artikler om psykologi, relationer og mænd i vanskelige forhold. Jeg er faktisk glad for, at jeg lærte alfabetet tilbage i skolen 🙂 Det er sandsynligvis en af de ting, der har tjent mig bedst!

At blogge for introverte er det, jeg virkelig ønsker, at denne side skal handle om. At oprette en blog og begynde at skrive artikler er det perfekte job for en introvert! Selv når du skal kontakte andre bloggere, kan du gøre det hjemmefra bag din egen skærm. I omgivelser, hvor du føler dig tryg og komfortabel. Du kan blogge hjemmefra. Faktisk kan du blogge fra hvor som helst, du tager bare din bærbare computer med! Læs mere her: Hvorfor Blogging er det Perfekte Job for Introverte.